Известие

Collapse
No announcement yet.

147 - маслен сепаратор или не?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 147 - маслен сепаратор или не?

Здравейте!

От едно известно време имам интересен проблем. Като оставя колата по инерция, при по-висока скорост (демек, от 70 нагоре, в повечето случаи) и натисна след това педала на газта, изкарва един син пушек, който секунда по-късно вече е изчезнал. Че е масло е ясно, все пак за 11,000 км ми изяде вече 4-5 литра. И, тъй като и без това ще ходя скоро за смяна на масло, реших да се информирам.

Разчетох се из форума, но така и не можах да намеря категоричен отговор, на какво може да се дължи. От това, което разбрах, най-вероятно е непочистен маслен сепаратор.

Някой може ли да потвърди или да отрече категорично? Доколкото може категорично да се даде отговор, без да е огледана колата, де.

Допълнителна информация: Колата е 1,6 TS и е със Selenia 20K Alfa Romeo (10W40).

Мерси!
    Alfa Romeo 147, 1.6TS, 120кс, 2002
    Alfa Romeo GT, 1.9 JTD, 150кс, 2004

По скоро полиране на клапани и ревизия на главата....трябва да се видят и разпр.валове...
    sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
    ALFA ROMEO 2.0JTS ex
    ALFA ROMEO Crosswagon Q4
    Продавам Алфи на части!

Comment

Първоначално публикувано от dastmo Покажи съобщение
      Здравейте!

От едно известно време имам интересен проблем. Като оставя колата по инерция, при по-висока скорост (демек, от 70 нагоре, в повечето случаи) и натисна след това педала на газта, изкарва един син пушек, който секунда по-късно вече е изчезнал. Че е масло е ясно, все пак за 11,000 км ми изяде вече 4-5 литра. И, тъй като и без това ще ходя скоро за смяна на масло, реших да се информирам.

Разчетох се из форума, но така и не можах да намеря категоричен отговор, на какво може да се дължи. От това, което разбрах, най-вероятно е непочистен маслен сепаратор.

Някой може ли да потвърди или да отрече категорично? Доколкото може категорично да се даде отговор, без да е огледана колата, де.

Допълнителна информация: Колата е 1,6 TS и е със Selenia 20K Alfa Romeo (10W40).

Мерси!
      За мене са сегменти, на пластмасовия капак на клапаните, масления сепаратор много трудно се запушва.
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Благодаря за мненията. А при тези два варианта, колко горе-долу да очаквам да се бръкна?
        Alfa Romeo 147, 1.6TS, 120кс, 2002
        Alfa Romeo GT, 1.9 JTD, 150кс, 2004

Comment

Ако искаш читав ремонт ти трябват и гумички на клапаните. Отвориш ли двигателя с качествени части отиваш над 700лв. За пример е колата на баща ми, дето сега се продава тук, защото един MAN я посмаза отдясно. С части на виктор рейнц, колбе шмиц и т.н.

Comment

Working...
          X